Csak egy éjszakai futás – feltételek

Csak egy éjszakai futás

Időpont: 2020. augusztus 29.

Rajt/Cél: Sopron Erzsébet-kert

Rajt időpontja: 20:00

Az indulói létszám miatt több rajtot indítunk

7 km rajt: létszámfüggő, a verseny előtti napokban tájékozódhatnak a Facebook eseménynél, és itt a honlapon

14 km rajt: létszámfüggő, a verseny előtti napokban tájékozódhatnak a Facebook eseménynél, és itt a honlapon

Félmaraton rajt: létszámfüggő, a verseny előtti napokban tájékozódhatnak a Facebook eseménynél, és itt a honlapon

LÉTSZÁMLIMIT: A versenyre 450 fős limit érvényes, de a szervezők a futók biztonsága érdekében, vagy kormányrendelet miatt ezt megváltoztathatják és a nevezést az előzetesen meghirdetett idő előtt lezárhatják, vagy a létszámlimitet növelhetik.

Amennyiben a későbbiekben a limitet törvénymódosítás miatt csökkenteni kell a nevezés és befizetés sorrendje (időrend) lesz érvényes, azoknak a futóknak akik nem férnek bele a limitbe a nevezés teljes költségét visszautaljuk.

A rajtok időpontját és darabszámát a résztvevők száma befolyásolhatja, a futók biztonsága érdekében. A szervezők erről időben tájékoztatást adnak.

Figyelem! A jelenlegi pandémiás helyzetre való tekintettel, és a korábbi évek tapasztalatai alapján a következőket határoztuk meg: 

Amennyiben a rendezvény halasztásra kerül a pandémiás helyzet alakulása, vagy időjárás miatt a verseny virtuális futásként kerül lebonyolításra. Amennyiben így alakul az egyesület a nevezési díjból azt az összeget, ami a lebonyolítással járt volna felajánlja egy később meghatározott jótékony célra! Ebben az esetben a határidők módosulhatnak.

Virtuális futás: a futó egy más időpontban teljesíti a nevezett távott egyénileg, melyet feltölt egy erre a célra megadott felületre. (később kerül közlésre, csak szükség esetén) Megkapja a befutó érmet, illetve a kulacsot a teljesítést követően.

Versenyközpont:

A Csak egy éjszakai futás versenyközpontja a soproni Erzsébert-kertben található zenepavilonban lesz.

47.682941, 16.573325

Parkoló

A versenyközpont mellett található Gyermek és Ifjúsági Központ – későbbiekben GYIK (Sopron, Ady Endre út 10, 9400) – parkolója rendelkezésre áll az autóval érkező futók számára. Itt korlátozott számban vannak a parkolók, ezért kérjük az autóval érkező versenyzőket, hogy időben érkezzenek. A limitált hely miatt ugyanis előfordulhat, hogy a környéken kell parkolót keresni, ami időigényes lehet. Nem szeretnénk, ha valaki emiatt késne el a rajtról.

A parkolóban a KRESZ szabályai érvényesek, az ott történt balesetekért nem vállaljuk a felelősséget. Kérjük, hogy óvatosan közlekedjetek, és az esetleges baleset esetén értesítsék – akár a szervezők segítségével – a hozzátartozót, vagy a jármű tulajdonosát.

Öltöző, ruhatár, WC

Az érvényben lévő kormányrendelet értelmében öltözésre NEM lesz lehetőség!

Mosdó található az Erzsébet-kertben lévő Bözsi büfében.
GYIK mosdói idén is rendelkezésre állnak.

Váltóhely

Váltóhelyet a RAJT/CÉL közelében az Erzsébet-kertben alakítjuk ki.

A váltóhelyeken ruhatár nem üzemel, aki öltözni szeretne az öltözőben van lehetőség a ruha váltásra!

Soproni Éjszakai Futás nevezési díjai, és nevezési határidők

Távok

Early bird

júlis 14-ig 

Előnevezés

augusztus 16-ig 

    Helyszíni       

nevezés

7 km 3000 ft 4000 ft 6000 ft
14 km 3000 ft 5000 ft 7000 ft
Félmaraton egyéni 3000 ft 6000 ft 8000 ft
Váltó 14 km 6000 ft 9000 ft 11000 ft
Félmaraton váltó 6000 ft 10000 ft 12000 ft

Fontos!

Early bird: Az első sorban található kedvezményes  árak abban az esetben érvényesek csak, ha a nevezési díj is beérkezik július 14-én 23:59-ig! Amennyiben a befizetés nem történik meg eddig az időpontig a nevezés törlésre kerül. Ezután lehetőség van új nevezés leadására az akkor aktuális nevezési díjak mellett.

Előnevezés: A július 15. és augusztus 16. között leadott nevezéseknél a befizetési határidő augusztus 21. Ha eddig az időpontig nem érkezik be a nevezési díj, akkor a nevezést töröljük. ezután már csak a helyszínen lesz lehetőség nevezésre korlátozott számban!

Helyszíni nevezés: korlátozott számban!

A nevezési díj a következőket tartalmazza:

– Az eseményre készített egyedi, fém befutó érmet

– Egyéni nettó chipes időmérést

– újrahasznosított anyagból készült “kulacsot” a frissítéshez

– Frissítőt a pálya több pontján

– A futó útvonal biztosítását

– Egészségügyi biztosítást a verseny ideje alatt

– Jó hangulatot

Nevezési díj befizetése, utalással

A nevezés a díj befizetésekor lesz érvényes, addig csak részvételi szándéknak minősül. A befizetésnek augusztus 21-ig – meg kell érkeznie az egyesület számlájára. A fizetés elmulasztása után már csak a helyszíni nevezés lehetséges, a helyszíni nevezés díjtáblázat alapján.

Számlaszám: 59500351 – 11122836 Nyugat Takarék

Külföldről érkező utalás esetén: HU62 5950 0351 1112 2836 0000 0000  BIC kód: TAKBHUHBXXX

Kedvezményezett: Paddy Sportegyesület

Megjegyzés rovat: SORSZÁM (fontos, hogy ez legyen elől), név, táv.

Egy utalással lehetőleg 1 nevezést fizessenek! Amennyiben egyszerre több nevezést utalnak, akkor az utalás bizonylatát e-mailben csatolni köttelesek az utalásra kerülő sorszámokkal. 

A befizetést követően közvetlen visszajelzést nem küldünk.

Ha a futó neve a listában zöld háttérrel szerepel, akkor a befizetés megérkezett. A listát általában hétvégén egyszer frissítjük. Akkor érdemes érdeklődni a befizetésed felől, ha a befizetést követő két hétvége után sem látod zölddel a neved a listában. Ezt az alábbi e-mail címen teheted meg: nevezes{@}paddy.hu

Nevezés lemondása, átnevezés, átadás másnak

A regisztráció lemondása a nevezési díj befizetéséig lehetséges.

A nevezési díj befizetése után a nevezést át lehet adni más személynek augusztus 21-ig. Ebben az esetben annak aki átvette a nevezést regisztrálnia kell a versenyre, majd értesíteniük kell  (az átadónak, és átvevőnek is KÜLÖN) a szervezőt, hogy az átadás gond nélkül lezajlott. (nevezési díj megtérítése)

Az átvett nevezéseket a helyszínen az időmérés megkezdése előtt mindenki ellenőrizheti. Az ebből adódó későbbi problémák elkerüléséért, ha mégis probléma merülne fel ezekért felelősséget nem vállalunk.

Előnevezés: Legkésőbb augusztus 16-án 23:59-ig, a nevezés (kattints ide) oldalon

Helyszíni nevezés az eseményre a futás napján lehetséges a táblázatban megjelölt díjak ellenében a 450 fős limitig.

Rajtszámok átvétele

A rajtszámok átvételére a helyszínen, és várhatóan a verseny előtti napokban illetve a verseny napján lesz lehetőség. Ezeket a dátumokat egy későbbi időpontban tudjuk közzé tenni.

A rajtszám átvételénél ha valaki tudja a saját rajtszámát és a választott távot, akkor sokat segít abban, hogy a lehető leggyorsabban ki tudjuk osztani a rajtszámokat és a chipeket.

 

A versenyen két típusú rajtszámot osztunk:

Az egyéni futók chippel ellátott rajtszámot kapnak, melyet a felső ruházaton, jól látható helyen kötelesek hordani. A számokat távok szerint különböző színekkel fogjuk jelölni.

A váltóban futók egy gumival ellátott rajtszámot fognak kapni, melyet a váltózónában kell átadni mindig a következő futónak. Tehát a két-, háromfős váltók egy közös rajtszámot és egy chipet kapnak, melyet körbe kell vinni többször a pályán.

Amennyiben egy csapat első embere egyéniben is teljesíti a távot, két rajtszámot kell viselnie, az első váltásig.

Rajtszám viselési szabályok:

Az rajtszámod elöl viseld!

Kérünk, ügyelj rá, hogy mindig jól látható legyen!

A rajtszámot összehajtani TILOS! (megsérül, és nem lesz mért időd)

Szabálytalan rajtszám viselés esetén 10 perc időbüntetést kaphatsz, súlyos esetben kizárás!

Gondoskodj róla, hogy a rajtszámod helyesen legyen felerősítve, ehhez a nevezési pultokon találsz biztosítótűket. Triatlonos rajtszámtartó használata megengedett.

Váltás menete:

A csapatok számára a váltózónát jelezzük!

A váltás a kialakított váltózónában történik. A váltáskor a rajtszámot kell átadni a következő futónak.

A rajtszámot csak a váltózónában lehet levenni!

A váltás után a soron következő csapattag a váltózónát csak akkor hagyhatja el, ha a rajtszámot már megfelelően viseli.

A rajtszám viselési szabályt megsértő csapatokat 10 perc időbüntetéssel sújthatjuk.

Aki a váltóhelyen fejezi be futását, ott rögtön frissíthet.

A csapattagok érmét az utolsó csapattag beérkezésekor adjuk át. A tagok egyszerre befuthatnak a célba az befejező emberhez csatlakozva.

Időmérés

A versenyen egyéni, nettó időmérést alkalmazunk.

A kijelölt pályán a rajtszám hátoldalán elhelyezett chip a Rajt/Cél területen lerakott szőnyegen áthaladva indítja és állítja meg az időmérést.

A rajtszám hátuljáról a szivacsot levenni, a rajtszámot összehajtani nem szabad!

Az időmérést mind a három útvonalon biztosítjuk.

Saját chip használatára nincs lehetőség!

A chipre letéti díjat nem szedünk, az a verseny után szabadon elvihető.

A RAJT/CÉL kapunál működő időmérő szőnyegen áthaladni (a versenyt kivéve) SZIGORÚAN TILOS! Ha a futó a chippel ellátott rajtszámmal a rajt előtt a célvonalon áthalad, az befolyásolhatja a későbbi futóeredményét.

Időmérés szolgáltatója:

DarkTiming

Amennyiben az időmérő rendszer meghibásodik a verseny előtt/közben akkor a szervező időeredmények nélkül kénytelen a versenyt zárni, többkörös verseny révén hivatalos/pontos eredményt így nem tud szolgáltatni. Ezt a rendelkezést a nevezéssle a résztvevők elfogadják.

Eredmények közzététele

Az időeredményeket a sportegyesület oldalán a versenyt követően lehet megnézni. Ezek az információk Facebook oldalunkon is szerepelni fognak, melyet a versenyző a nevezéssel elfogad.

Egészségügyi előírások:

Részvételre jogosultak mindazok a futók, akik a nevezésre megszabott határidőig jelentkeznek, a versenyszabályokat elfogadják, egészségi állapotuk lehetővé teszi a versenyen való indulást.

A verseny előtt orvosi vizsgálat nem lesz, az indulás mindenkinek saját felelősségére történik.

Minden futó felelős, hogy egészségi állapota lehetővé tegye a versenyen való indulást. Szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget.

A Versenyző a nevezés elküldésével és a regisztráció megtételével vállalja, hogy edzettségi állapota megfelelő.

Reklamáció

A rendezvénnyel kapcsolatos bármely reklamáció a Szervező felé nyújtható be írásban, a rendezvény zárását(utolsó beérkező) követő 1 órán belül. Az ezután benyújtott óvást a Szervező nem köteles elbírálni.

Egyéb tudnivalók:

A rendezvényen a 18 év alatti versenyzők szülői engedéllyel vehetnek részt.

Szülői nyilatkozat letöltése: 

Saját és futótársaik érdekében nem ajánlott a futóknak a táv teljesítése közben bármilyen zene- vagy egyéb lejátszót egyszerre mindkét fülükbe dugva hallgatni, használni!

A fülhallgató elnyomhatja a külső zajokat, így a futó akadályozhatja az előző futótársakat és a munkájukat végző szervezőket, orvosi csapatot.

A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül futni, kutyával futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárhatjuk!

A esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a szervezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

A szervezők fenntartja az útvonal-, program- és időpont változtatás jogát.

A versenyen előfordulhat, hogy gyorsabb futó(k) érkeznek mögöttünk (ez főleg lekörözésnél lehetséges), kérünk benneteket, hogy a pálya szélére lehúzódva engedjük el a gyorsabb futókat.

Megkérjük a verseny nézőit, akik egy-egy családtagjuknak, rokonuknak vagy barátjuknak szurkolnak, hagyják szabadon a kijelölt pályát, ezzel is segítve a rendezvény biztonságát, és elkerülve a baleseteket és a versenyzők akadályoztatását!

Annak a versenyzőnek, vagy kísérőnek, aki a versenyközpontban, vagy a versenypályán kárt okoz, ANYAGI FELELŐSSÉGET KELL VÁLLALNIA A TETTÉRT! A regisztráció adatlapjának aláírásakor a versenyző azt is elfogadja, hogy a versenykiírást és az általános szabályzatot elolvasta, a benne leírtakat megértette és a benne lejegyzett nem megfelelő viselkedési módért vállalja a felelősséget!

A futók hozzájárulnak, hogy a versenyről készült mozgókép-vagy fotóanyagokon szerepelhet, melyek a rendezvényt népszerűsítő internetes és nyomtatott anyagokban ellenszolgáltatás nélkül a szervezők felhasználhatják. A képek, videó felvételek szerzői jogát a rendezők birtokolják, azt szabadon terjeszthetik.

Vis maior esete

Ha a verseny előre nem látható körülmény miatt (időjárás, koronavírus korlátozások, stb…) – a szervezők hibáján kívül – nem zajlik le, akkor a verseny Virtuális futássá alakul. A nevezések “szervezői költség” részét jótékony célokra ajánljuk fel. (kedvezményezett megnevezése később)

Pálya jelölés

A pályát kilométerenként táblákkal kijelöljük, de nem mindenhol tudjuk lezárni a teljes gépjármű, vagy gyalogos forgalomtól. A versenypálya kétséges pontjaira szervezőket, útirányítókat állítunk a biztonságos versenyzés érdekében.

A pályát teljes hosszában táblákkal és ragasztott nyilakkal kijelöljük ennek ellenére előfordulhat, hogy valaki eltéveszti az irányt. E tévedést okozhatja a versenyző figyelmetlensége, esetleg valaki áthelyezi a szervezők jelöléseit, vagy az egyéb tényezők miatt a jelölés láthatósága romlik. Ezért kérjük a versenyközpontban kihelyezett pályarajzot mindenki tekintse át alaposan. Illetve a versenyt megelőzően is tájékozódjon az útvonalról. A pályán való eltévedésért a rendezők nem tudnak felelősséget vállalni!

Figyelem: Éjszakai futás! A látási viszonyokat nagyban befolyásolja az időjárás, illetve a közvilágítás aktuális szolgáltatása, melyeket a rendező nem tud befolyásolni. A szervezők a pálya kritikus pontjaira saját világítással készül, ezek meghibásodásáért, esetleges eltűnése miatti rossz látási viszonyokért felelősséget nem tudunk vállalni. Ezek miatt nagyban eltérhet a pálya fényviszonya azoktól, amikre a rendező előzetesen felkészült. Ezért mindenki köteles a pályán úgy haladni, hogy saját és mások testi épségét ne veszélyeztesse. 

Fejlámpa használata kötelező!

A Versenyző köteles a “fair play” szabályait a verseny során betartani, másik sportolót versenyében nem akadályozni.

A Versenyző köteles a Szervezők utasításait betartani. A verseny előtt tájékozódni a honlapon, illetve az esemény Facebook oldalán! Például ha a versenyen az adott szakaszon a kerékpárút van biztosítva, akkor a versenyző köteles ott haladni.

Tervezett útvonal:

https://www.plotaroute.com/route/1194579

Frissítő pontok:

Az erzsébet-kerti központban

Kőszegi úti aluljáróban

Fő téren

Biztosítás:

A futókat várhatóan felvezető és záró kerékpáros kíséri valamennyi futamban.

A mezőnyt egészségügyi személyzet is kíséri, mely rendelkezésre áll baj esetén. A rajtszám belső felére a “baleset esetén értesítendő” személy telefonszámát kötelező ráírni!