Szent Patrik-napi futás - Eddigi tevékenységünk

1. Előzmények
A gondolatok egy esetleges futóverseny szervezéséről két testnevelő tanár végzettségű fiatal fejében kezdtek el érlelődni. Hobbi szinten mindkettőjükhöz közel állt a futás(jelenleg is), és az járt a fejükben, hogy Sopronban az első hivatalos rendezvény az évben áprilisban van, ami már talán egy kicsit késői. Akár korábban is lehetne tartani egyet, így ösztönözni az embereket, hogy a "téli álmukból" korábban ébredjenek fel, és kezdjenek el mozogni. Az elképzelés a barátok, és család körében is népszerűségnek örvendett, így alakult ki ez a szorgos, fiatalos csapat, amit ma Paddy Sportegyesület néven ismerhetnek.
3. És miért jótékonyság?
Valljuk be őszintén Magyarországnak sok kötődése nincs Szent Patrikhoz, és találhattunk volna könnyedén olyat, akinek van, valamiért mégis így döntöttünk. Az ok pedig nem más, hogy mindenképpen egy jó hangulatú "ünnepet" szerettünk volna, ami kicsit új. A jótékonyságot pedig azért társítottuk a rendezvény mellé, mert mikor Szent Patrikról olvastunk, találtunk olyan utalásokat, hogy ő is hasonlóképpen cselekedett. Azon túl, hogy a jótékonykodás ténye még elhivatottabbá tette a csapatot, azt sem mellékes megjegyezni, hogy talán ennek is köszönhetjük, hogy már az első rendezvény remek fogadtatásnak örvendett. Úgy gondoljuk, hogy az első rendezvényen megjelent több, mint 300 futó létszám büszkeséggel tölthet el minket.
2. De miért Szent Patrik?
A gondolatokból beszélgetések, a beszélgetésekből ötletelések alakultak ki. Az élet úgy hozta, hogy volt szerencsénk Dublinban részt venni védőszentjük, Szent Patrik-napján rendezett 5 km-es futáson, ami nagyon jó hangulatú volt, sőt olyan részeit is megmutatta az ott turistáskodó futóknak, amely látványosságokat a rövid ott tartózkodás alatt nem volt szerencséjük látni. Ekkor jött az ötlet; hisz Sopron belvárosa ebben az időszakban nagy változásokon esett át; hogy egy ilyet ott is kellene szervezni. Szent Patrik-napja pedig március 17-én van, ami pedig ideális lehet időpontnak a futószezon elindítására.
4. Eddig két esemény volt
A cél az volt, és a jövőben is az marad, hogy környékbeli "ügyeket" próbáljunk segíteni. Így esett a választás első alkalommal Czupy Csabika családjára. A kisfiú oxigénhiányos állapotban született, és rendszeres kezelésekre szorul, amiben szerettük volna a szülőket segíteni. A több mint 300 futó több, mint 400 ezer forintot összegyűjtve járult hozzá ahhoz, hogy Csabika gyógyulása tovább haladjon. Második alkalommal kicsit merészebb terveket szőttünk, városunk kórházának gyermekosztályát szerettük volna támogatni. Végül 2017-ben a majdnem 400 futó esőben ugyan, de több mint 600 ezer forintot gyűjtött össze, amelynek minden forintját ezúttal is továbbadtuk a kijelölt cél érdekében A kórház speciális gyermek EKG készüléken túl egyéb, a gyermekek ellátásához szükséges orvosi eszközöket tudott vásárolni. Az első rendezvényen felajánlottak nekünk egy Ferencváros labdarúgó mezt, amit árverezésre bocsájtottunk, és a teljes összeget szintén az adományhoz tettük. Az árverezés a második rendezvényen nem valósult meg, a beígért mezt végül sajnos nem kaptuk meg, de mindenképpen szeretnénk ha egy vagy több ilyen ereklyével tovább tudnánk növelni az adomány összegét 2018-ban.

2018, a III. Szent Patrik-napi futáson két családot is szeretnénk támogatni

Tóth Tomika, és Édesanyja
https://www.mominleggings.com/cjll35eij2 Tramadol Prescribed Online https://giannifava.org/7sbpz80p "Kisfiam oxigénhiánnyal született, halmozottan sérült, már nem is biztatnak azzal, hogy állapota valaha is javulni is fog... Egy-egy szót mond, de egyedül ülni sem képes, cipelnem kell a fürdőszobáig is. A legnagyobb gond az, hogy sokszor csak fizetett segítőkkel tudom megoldani a felügyeletét, de ez kimeríti az anyagi lehetőségeimet" – mondja szomorúan Tóth Mónika.
Tóth Tomika

Tramadol Online Order Cheap

Order Tramadol Overnight Visa
Borsodi Máté, és családja
http://countocram.com/2024/03/07/nqkzh1f0 "Borsodi Máté 2009.06.03-án született. Korán és kis súllyal érkezett, ikertestvére, sajnos az anyaméhen belül elhalt. Máté a születése után agyvérzést kapott, később tüdőgyulladáson és agyhártyagyulladáson is átesett. Mindezek következményeként halmozottan sérültté vált - mozgás, látás, értelmi fogyatékosság. A családja gyönyörűen gondozza, ellátja. A család a támogatások mellett is felélte tartalékait, de Máténak fejlesztő eszközökre (járástanító segédeszköz) lenne szüksége."
Borsodi Máté
 

A rendezvény támogatói. https://tankinz.com/nx73o1vrisb Köszönjük!

https://www.mominleggings.com/ovfhnhxnuh0 https://ncmm.org/p5o4lloxp https://www.jamesramsden.com/2024/03/07/6uy2h5ff36y https://tankinz.com/2r97n900